Categories
Bedrijven

Op zoek naar edelstenen?

Dus jij bent op zoek naar edelstenen? Geweldig! Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten prachtige stenen die jij kan kopen. Er zijn namelijk een heleboel redenen en gelegenheden om zo’n prachtig mooie steen voor iemand te kopen. Of misschien wil je iemand wel een sieraad schenken met een prachtige steen er in? Dat kan allemaal, als je maar op de juiste plekken zoekt. Toch lijkt het ons handig als jij eerst wat meer te weten komt over wat deze mineralen precies zijn, voordat je er natuurlijk iets van gaat kopen. Je wilt namelijk wel weten wat je koopt en waar je op moet letten tijdens het kopen.

Wat zijn dit soort zeldzame stenen?

Edelstenen zijn natuurlijk een zeer zeldzaam gesteenten, die in de meeste gevallen worden bewerkt en natuurlijk verwerkt in sieraden en sierobjecten. Een prachtig cadeau natuurlijk als je het mij vraagt. Deze stenen zijn beschikbaar in een van de volgende kenmerken: Schoonheid, Hier vallen dan natuurlijk alle visuele aspecten onder zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten. Dan hebben we duurzaam, hierbij wordt natuurlijk gekeken naar de hardheid van de steen, breekbaarheid, splijtbaarheid en chemische bestendigheid. Je wilt natuurlijk niet dat jouw dure steentje zomaar kapot of beschadigd raakt. En als laatste hebben we natuurlijk de zeldzaamheid van de steen, hierbij wordt gekeken naar hoe vaak de betreffende steen ongeveer voor zal komen in de natuur.

Het slijpen van deze stenen

Edelstenen kunnen in veel verschillende vormen geslepen worden, hartstikke mooi natuurlijk. Het basis onderscheid wordt gemaakt tussen cabochon, dit is wanneer de steen in een bolle vorm wordt geslepen. Hierbij wordt hij ook gefacetteerd, bij het slijpen wordt er natuurlijk gekeken naar de verschillende eigenschappen van de steen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de kleur, kleurverdeling, insluitsels, speciale lichteffecten, dispersie en breuk en slijvlakken. Op deze manier worden ze dan ook verwerkt tot bijvoorbeeld een halsketting, oorbellen, armbanden en vele andere sieraden. Maar dat niet alleen ze worden natuurlijk ook verwerkt in de industrie. 

 

Dan zijn er natuurlijk ook nog een heleboel bekende edelstenen waarvan ik er een paar op wil noemen. Waarschijnlijk zullen de meeste lezers wel een aantal van deze stenen herkennen. Zo hebben we bijvoorbeeld; amethist, bergkristal, diamant, granaat, jade, lapis lazuli, maansteen, onyx, robijn, kwarts, saffier, smaragd en topaas. Maar en zijn nog een boel andere soorten beschikbaar, sommige zeldzamer dan andere. Kijk voor meer informatie nog even op internet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *