Categories
Wonen

EPDM Dakbedekking nodig?

Uiteraard is het van belang om je huis goed te laten isoleren. Hier bespaar je mee op de energiekosten en het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Daarnaast is het isoleren van je dak ook erg belangrijk, dit geldt ook voor een dak isoleren, dit doe je natuurlijk met EPDM dakbedekking van H. Greven Dakbedekking. Door een goede isolatie zorg je er ook nog eens voor dat vocht je huis niet kan binnentreden. Bovendien zorgt een goede dakisolatie er ook nog voor dat je een boel geld bespaard op je energiefactuur. Als je van plan was om binnenkort je dak te laten isoleren? Dan is het onwijs belangrijk dat jij je goed informeert over wat er allemaal bij komt kijken. Alles wat wat je moet weten over het isoleren van je dak lees je hieronder!

Hoe en door wie ga jij je dak laten isoleren?

Hoe en met wat laat jij je dak isoleren? dat is de vraag, en daar ga je nu meer over te weten komen. Er zijn twee manieren waarop jij je dak kan isoleren. Het kan langs de binnenkant van je dak, maar ook langs de buitenkant. Dit doe je natuurlijk met EPDM dakbedekking. Je wilt weten welke manier het makkelijkst is. De makkelijkste manier om je dak te isoleren is natuurlijk via de binnenzijde van je dak. Welke manier van isoleren je ook mag kiezen, een dampscherm is altijd aangeraden en een onderdak mag natuurlijk ook niet missen. Een onderdak is een beschermlaag die op het dak ligt om ervoor te zorgen dat vocht niet naar binnen kan dringen. Als je langs de binnenkant wilt isoleren, dan is een onderdak echt van belang, anders gaat het isolatiemateriaal gegarandeerd nat worden. 

Schuin dak isoleren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je dak isoleren vanaf buitenaf. Als je hier voor mocht kiezen, dan blijft de binnenzijde van je woning onaangetast. Je buiten dak isoleren doe je natuurlijk met EPDM dakbedekking. Dit is fijn aangezien je dan geen leef/ woon ruimte verliest. Je zolderkamer blijft dus ook gewoon lekker leefbaar en dat is niet het geval als je vanaf binnen isoleert. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je de dakbedekking moet weghalen en dat er dus heel wat werk bij komt kijken. Met deze manier van isoleren is een goede keuze als je toch van plan bent om je dakbedekking te vernieuwen. Langs buiten isoleren vereist een professionele aanpak en is dus niet zomaar gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *